Arbetsmiljöverket har bestämt att arbetsplatserna i Sverige ska vara trygga. För att vårdpersonal ska känna sig trygg i sin arbetsmiljö är personlarm ett bra alternativ. Att kunna larma och få hjälp när det krävs inger ett visst lugn i vårdarbetet, speciellt i mer utsatta vårdinstanser.
Ett personlarm är en trygghet och ett skydd för den som bär det. En del vårdpersonal är mer utsatta än andra i sitt yrke för våld. För att vårdpersonal ska känna trygghet på jobbet är personlarm väldigt bra att investera i. Vetskapen om att hjälp är endast ett knapptryck bort kan ge en bättre känsla i arbetet. Ingen ska behöva gå till jobbet och vara rädd för att skadas. På https://www.personlarm.se/ kan du läsa mer om personlarm och hur de kan anpassat till just din verksamhet.
Öka tryggheten med ett personlarm
Personlarm är något som har ökat det senaste åren. Det är inte bara vården som använder personlarm utan även bibliotekarier och andra kommunanställda. Socialarbetare är likt vårdpersonal en yrkesgrupp som träffas människor i utsatta situationer. Enligt Arbetsmiljöverket ska alla arbetsplatser vara säkra och sunda. Arbetsförhållandena ska även vara utvecklande. Det innebär att det inte ska finnas risk och oro för att få möjliga skador. Arbetsförmedlaren har ansvar för att förbättra arbetssituationen om det finns risk för hotfulla situationer för det anställda. Att använda trygghetslarm kan vara ett sätt att öka tryggheten.
Personlarmet kan ha olika funktioner
Ett personlarm är smidigt och enkelt att hantera. Det är en användarvänlig produkt som människor i alla åldrar kan använda. När du trycker på ett personlarm kan kollegor larmas internt. Det finns olika funktioner på personlarm. Det är viktigt att rätt personlarm med rätt funktioner. Det finns exempelvis kommunikationsmöjligheter med vissa personlarm. Det finns personlarm som är anpassade för personer som ofta eller alltid är ute eller alltid inne. Det är otroligt viktigt att använda säkra och tillförlitliga personlarm.